Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε επείγουσα προκαταρκτική για τους ισχυρισμούς Πολάκη

Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το θέμα που προκλήθηκε από τις δηλώσεις Πολάκη για τους δικαστικούς καθώς η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Η έρευνα ανατέθηκε στο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα.

Στην παραγγελία της η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί μεταξύ άλλων να διενεργηθεί οποιαδήποτε ανακριτική πράξη κριθεί αναγκαία προκειμένου να διακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε βάρος των δικαστών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προσπάθησε να «μαζέψει» τις δηλώσεις Πολάκη, δεν δίστασε ωστόσο να αδειάσει τον συνάδελφό του στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι ίδιος προσωπικά και η κυβέρνηση έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στη συντριπτική πλειονότητα των δικαστικών λειτουργών.

Συγκεκριμένα η κ. Κουτζαμάνη στην παραγγελία της αναφέρει τα εξής:

Σας διαβιβάζουμε φύλλα ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος» και παρακαλούμε να ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Επίσης να ενεργήσετε οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία.

Διαβάστε ακόμη:

http://www.mononews.gr/article-enosi-dikaston-ke-isangeleon-thesmiki-ektropi-proklisis-polaki-na-paremvi-o-pavlopoulos-video/54271