Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Οικονόμου για προκλήσεις Ακάρ: Η κυβέρνηση τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

«Απέναντι στις προκλήσεις όπως του κ. Ακάρ η κυβέρνηση τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου για τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «τα εθνικά μας δίκαια είναι κατοχυρωμένα και η παγκόσμια κοινότητα έχει εμπεδώσει ότι η Ελλάδα είναι με την πλευρά του δικαίου απέναντι σε αναθεωρητισμούς».

Επισήμανε ακόμη πως «δεν προσθέτει κάτι η ρητορική του κ. Ακάρ. Και επειδή άκουσα ότι είπε ο κ. Ακάρ κάτι για Τούρκους κολυμβητές, θα ήταν καλή ιδέα να γίνει αγώνας ειρήνης ανοιχτής θαλασσής με συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων κολυμβητών».

«Είναι καλύτερα», κατέληξε ο κ. Οικονόμου, «να δούμε πιο αποφορτισμένα το θέμα, με έμφαση στο διεθνές δίκαιο, και να μην επιδιώκουμε εστίες έντασης στην περιοχή μας. Είναι κάτι που το χρειάζεται η Ευρώπη και οι δυο χώρες».

Διαβάστε επίσης:

Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Αν το θέλει ο Θεός μπορεί να έρθουμε στο Καστελόριζο