Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πρόταση παραπομπής σε δίκη για 6 εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ

ΤΑΙΠΕΔ

Νέα εισαγγελική πρόταση παραπομπής σε δίκη για εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, μετά την αναίρεση από τον Αρειο Πάγο του πρώτου -παραπεμπτικού- βουλεύματος.

Η υπόθεση αφορά στην πώληση και επαναμίσθωση 28 ακινήτων του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο εισαγγελέας Εφετών Ανδρέας Καραφλός προτείνει την παραπομπή στο εδώλιο των έξι μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι, για μια υπόθεση που είχε βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων κυβέρνησης-θεσμών.

Το Συμβούλιο Εφετών, με άλλη σύνθεση, είχε αποφασίσει την παραπομπή των εξι μελών του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό το βούλευμα αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο και η δικογραφία επέστρεψε πάλι στην Εισαγγελία Εφετών και στον κ. Καραφλό.

Σύμφωνα με την πρώτη εισαγγελική πρόταση, η συναλλαγή των 28 ακινήτων ζημίωσε το Δημόσιο με το ποσό που ξεπερνά τα 575 εκατ. ευρώ και μπορεί να ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άρειος Πάγος: Αποφάσισε την έκδοση του mr Bitcoin στις ΗΠΑ