Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ζαν-Λυκ Μελανσόν: Καλεί την πρωθυπουργό να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Εθνοσυνέλευση

Ζαν Λικ Μελανσόν

Ζαν Λικ Μελανσόν

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν θα πρέπει να τηρήσει την παράδοση και να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της νεοεκλεγείσας Εθνοσυνέλευσης, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης της αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον την πλειοψηφία.

Η Μπορν «θα ηττηθεί», τόνισε.

Ο Μελανσόν είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι τα κόμματα που απαρτίζουν την αριστερή συμμαχία Nupes θα έπρεπε να σχηματίσουν από κοινού μία κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία θα ήταν η δεύτερη σε μέγεθος στην Εθνοσυνέλευση, μετά τους κεντρώους του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Η πρόταση αυτή, εξήγησε, βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι, ξεχωριστά η κοινοβουλευτική ομάδα του κάθε κόμματος (Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Κομμουνιστές) θα είχε λιγότερα μέλη από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν.

Διαβάστε επίσης:

Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Τα διλήμματα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλικές εκλογές: Πρώτος ο Εμανουέλ Μακρόν, αλλά μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία – Με ισχυρή δύναμη στη Βουλή η Λεπέν, ρυθμιστής οι Ρεπουμπλικάνοι

Μελανσόν: Πετύχαμε τον στόχο μας να στερήσουμε από τον Μακρόν την πλειοψηφία