Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Wall Street: Σε νέα ρεκόρ οι δείκτες – Άλμα 48% για τη Reddit στο ντεμπούτο της

Wall Street

Με φόρα από τη χθεσινή συνεδρίαση συνέχισε και την Πέμπτη η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.781,50 μονάδες με άνοδο 0,68%, ο S&P 500 στις 5.241,53 μονάδες με κέρδη 0,32% ενώ ο Nasdaq στις 16.401,84 μονάδες με άνοδο 0,20%.

Το ενδιαφέρον στράφηκε ξανά στον τομέα των εταιρειών κατασκευής ημιαγωγών και ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, με την Micron Technology να σημειώνει άνοδο 14,13%, έπειτα από τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε. Η επίδοση της Micron επηρέασε και άλλες μετοχές του κλάδου, με τη Nvidia να κλείνει στο +1,18% και την  Taiwan Semiconductor στο +2,5%, ενώ η Broadcom έκλεισε στο +5,64%.

Ωστόσο, πρωταγωνίστρια της ημέρας ήταν η μετοχή της Reddit, η οποία στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο 48% από την αρχική δημόσια προσφορά.

Στον αντίποδα, βουτιά 4,09% σημείωσε η μετοχή της Apple, αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε μήνυση για αντιμονοπωλιακή νομοθεσία κατά του κατασκευαστή του iPhone. Η Apple ήταν η μετοχή με τη χειρότερη επίδοση από αυτές του Dow Jones.

Αντίθετα, στην κορυφή του δείκτη βρέθηκε η Goldman Sachs  με άλμα 4,32%, ενώ ακολούθησαν οι Home Depot με κέρδη 2,81%  και η Caterpillar με άνοδο 2,28%.

Η Wall Street σημείωσε την Τετάρτη ισχυρή άνοδο, στον απόηχο των ανακοινώσεων της FED. Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε, όπως αναμενόταν, σταθερά τα βασικά της επιτόκια για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, ενώ στις αναθεωρημένες προβλέψεις της παρέμεινε σταθερή στην εκτίμησή της για 3 μειώσεις επιτοκίων κατά 25 μ.β. μέσα στο 2024, παρά την αναθεώρηση προς τα πάνω της ανάπτυξης για το έτος.

Από το πρωί της Πέμπτης, οι traders τιμολογούν με σχεδόν 70% πιθανότητα η Fed να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.