Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τριντό: Ο Καναδάς δεν θα αναγνωρίσει μια κυβέρνηση των Ταλιμπάν

Ο Τζαστιν Τριντό, πρωθυπουργός του Καναδά, μπροστά από σημαίες της χώρας του

Τζ. Τριντό, πρωθυπουργός Καναδά

Ο Καναδάς δεν πρόκειται να αναγνωρίσει μια κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό.

«Όταν βρίσκονταν στην εξουσία πριν από 20 χρόνια, ο Καναδάς δεν αναγνώριζε την κυβέρνησή τους. Ανετράπησαν με τη βία και αντικαταστάθηκαν από μια κυβέρνηση δεόντως εκλεγμένη. Αποτελούν τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με την καναδική νομοθεσία», εξήγησε ο Τριντό κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου στο Οντάριο σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές.

Επαναλαμβάνοντας πως η άμεση προτεραιότητα δίνεται στις επιχειρήσεις απομάκρυνσης ξένων και Αφγανών υπηκόων εκτός του Αφγανιστάν, ο Τριντό εκτίμησε πως οι Ταλιμπάν θα πρέπει να «εγγυηθούν ελεύθερη πρόσβαση στο αεροδρόμιο».

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους διεθνείς εταίρους μας για τους ασκήσουμε πίεση σε αυτό το θέμα», τόνισε ο Καναδός πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε χθες πως «τρομοκρατήθηκε από τις εικόνες της απόγνωσης».

Διαβάστε επίσης

Ταλιμπάν: Οι γυναίκες μας θα είναι ευτυχείς να ζουν εντός του πλαισίου της σαρίας
Μπορέλ: Πρέπει να καλέσουμε τους Ταλιμπάν να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους
Ταλιμπάν: Η μπούρκα δεν θα είναι υποχρεωτική για τις γυναίκες, υπάρχουν και άλλα είδη μαντίλας