Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Μελανσόν: Πετύχαμε τον στόχο μας να στερήσουμε από τον Μακρόν την πλειοψηφία

Ζαν Λικ Μελανσόν Γαλλία εκλογές

Ζαν Λικ Μελανσόν

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν χαρακτήρισε ως μια «εντελώς απροσδόκητη και πρωτόγνωρη κατάσταση» τα  αποτελέσματα των σημερινών βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Ο επικεφαλής του αριστερού συνασπισμού NUPES, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη Βουλή πίσω από το κόμμα του Μακρόν, τόνισε πως η παράταξή του πέτυχε τον στόχο της, να στερήσει από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Είναι πάνω απ’ όλα η εκλογική ήττα του Μακρόν», πρόσθεσε.

Η NUPES εκτιμάται ότι θα εκλέξει 150-200 βουλευτές και θα είναι η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης στην Εθνοσυνέλευση.

Πάντως, για την Αριστερά, που κατέβηκε ενωμένη στις εκλογές έπειτα από πολλές δεκαετίες, η επιτυχία αυτή είναι γλυκόπικρη, αφού ο κύριος στόχος του Μελανσόν να κερδίσει την πρωθυπουργία και την «συγκατοίκηση» με τον Μακρόν, δεν επιτυγχάνεται.

Διαβάστε επίσης

Γαλλικές εκλογές: Ο λαός έκανε τον Μακρόν πρόεδρο της μειοψηφίας, λέει η παράταξη της Λεπέν

Γαλλικές εκλογές: Πρώτος ο Μακρόν, αλλά μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία – Με ισχυρή δύναμη στη Βουλή η Λεπέν, ρυθμιστής οι Ρεπουμπλικάνοι