Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 7% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας

Κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της  Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 31.1% των ερωτηθέντων θα ψηφίσει τη ΝΔ. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 24,1%, το ΠΑΣΟΚ με 8,9%, το ΚΚΕ με 6,3% το ΜΕΡΑ25 με 3,8%, η Ελληνική Λύση με 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,1%, η Εθνική Δημιουργία και η Νίκη με 1,1% η καθεμία. Το 4,8% θα επιλέξει κάποιο από τα άλλα κόμματα, το 1,6% θα ρίξει λευκό ή άκυρο στην κάλπη, ενώ το 2,9%  δήλωσε ότι δε θα ψηφίσει. Παράλληλα, το 9,4% αποτελεί αδιευκρίνιστη ψήφο.

Οι μετρήσεις αυτές περιλαμβάνουν και την ημέρα του debate των πολιτκών αρχηγών, ενώ το δείγμα των ερωτηθέντων αγγίζει τα 2.105 άτομα.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία φτάνει το 36,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 28%, με διαφορά άνω των 8 μονάδων. Το ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 7,4%, η Ελληνική Λύση στο 3,3%, το ΜέΡΑ 25 στο 4,4%, στο 2,5% η Πλεύση Ελευθερίας, στο 1,3 η Εθνική Δημιουργία και η Νίκη.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37% και ο Αλέξης Τσίπρας με 22%.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματ της δημοσκόπησης:

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης: Η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός