Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, στο 7,7% στην εκτίμηση

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας

Το 6,3% αγγίζει η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis και του Mega.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 23%, δηλαδή 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες.

Το ΠΑΣΟΚ, φτάνει στο 8,9%, από 8,5% τον Απρίλιο για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής. Στο 5,5% βρίσκεται το ΚΚΕ, ενώ η Ελληνική Λύση φτάνει στο 2,6% και κάτω από το όριο για την είσοδό της στη Βουλή, με το ποσοστό της να υποχωρεί 1,4 μονάδες.

Εντός Βουλή, με 3,7% αντί 4,4% τον Απρίλιο βρίσκεται το ΜέΡΑ 25, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου κυμαίνεται στο 1,2%.

Στην εκτίμηση ψήφου και μετά τις αναγωγές που έχουν γίνει η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 7,7%, με τη ΝΔ να λαμβάνει ποσοστό 35,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,7%  και το ΠΑΣΟΚ 10,7%.

Στο 6,6% είναι το ΚΚΕ, στη Βουλή με 3,2% είναι η Ελληνική Λύση, στο 4,5% πάει το ΜέΡΑ 25, στο 1,5% η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη με 1%..

Παράλληλα, όπως παρατηρούμε και στον παραπάνω πίνακα υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων συνεχίζει να τάσσεται το 51% των ερωτηθέντων, ενώ το 47% υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Τέλος, ως καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται με 37% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 21%, άνοδο δύο μονάδων για τον πρώτο και τριών για τον δεύτερο.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη δημοσκόπηση

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι για αύξηση μισθών και μείωση φόρων – Θα είμαστε κοντά σε αυτούς που έχουν ανάγκη