Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 19,4 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ – Η οικονομία το σημαντικότερο πρόβλημα

μητσοτάκης τσιπρας

Μεγάλη διψήφια διαφορά διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της  Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο δελτίο Ειδήσεων του MEGA.

Η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 40,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,9%, το ΚΙΝΑΛ το 5,1%, το ΚΚΕ το 4,6%, η Ελληνική Λύση το 2,6%, το ΜέΡΑ25 το 2,5%, η Χρυσή Αυγή το 1,6% και η Ανταρσία το 1,2%.

Πάντως η πλειοψηφία των πολιτών, με 84%, δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, έναντι 13% που θέλει άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Οι πολίτες θεωρούν πως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα είναι η οικονομία (41%), ενώ ακολουθεί η ιατρική περίθαλψη (20%), η ανεργία (14%) και το προσφυγικό (7%).

Το 64% θεωρεί πως η χώρα πηγαίνει προς την σωστή κατεύθυνση έναντι 25% που θεωρεί πως πηγαίνει προς την λάθος .

Το 84% κρίνει θετικά το έργο της κυβέρνηση στον τομέα της δημόσιας υγείας, ενώ θετικά εκτιμά το έργο της το 52% των πολιτών στα  ελληνοτουρκικά, το 45% στην παιδεία, το 42% στην οικονομία και το 37% στα εργασιακά.

Πάντως ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης ανακάμπτει από το -44% του Απριλίου στο -38%.

Το 68% αξιολογεί θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 26% αρνητικά. Αντίθετα, το 65% θεωρεί αρνητικά τον Αλέξης Τσίπρα ενώ μόλις το 25% θετικά. Η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι στο 67%, η Φώφη Γεννηματά στο 40%, ο Αλέξης Τσίπρας στο 38%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο 32%, ο Γιάνης Βαρουφάκης στο 23% και ο Κυριάκος Βελόπουλος στο 20%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται με 52% ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε αναλυτικά την δημοσκόπηση