Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 21,7 μονάδων για τη ΝΔ – «Βλέπει» επτακομματική βουλή

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης

Ισχυρό προβάδισμα 21,7 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία  δημοσκόπηση της Alco, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ειδικότερα, η ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, συγκεντρώνει ποσοστό 39,9%, έναντι 18,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 10,8% ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6,1%.

Η δημοσκόπηση της Alco «βλέπει» επτακομματική βουλή, με την Πλεύση Ελευθερίας να συγκεντρώνει ποσοστό 4,4%, την ΝΙΚΗ 3,4% και την Ελληνική Λύση 3,3%. Αντίθετα, εκτός βουλής μένει το ΜέΡΑ25 με το ποσοστό του να υποχωρεί στο 1,7%.

 

 

Η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 96%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 89%, του ΠΑΣΟΚ στο 85%, του ΚΚΕ στο 88%, της Ελληνικής Λύσης στο 76%, της ΝΙΚΗ στο 87%, της Πλεύσης Ελευθερίας στο 66% και του ΜέΡΑ25 στο 45%.

Σε σχέση με το πόσοι αλλάζουν κόμμα, αναφορικά με τη ψήφο στις εκλογές του Μαΐου, η ΝΔ χάνει μόνο 1,5%, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ από 9%, το ΚΚΕ 12%, η Ελληνική Λύση 24%, η ΝΙΚΗ 7%, η Πλεύση Ελευθερίας 17% και το ΜέΡΑ25 32%. Μάλιστα, μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΜέΡΑ25 φαίνεται να κατευθύνεται προς την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Στα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 49% των πολιτών επιλέγουν αυτοδύναμη κυβέρνηση έναντι 42% που επιλέγουν κυβέρνηση συνεργασίας. Το 48% έχουν θετικά συναισθήματα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, ενώ το 47% αρνητικά.

Το 64% δηλώνει πως θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές για να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου ενώ το 24% για να το διορθώσει.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Η πατρίδα μας έχει σύνορα και φυλάσσονται – Να αισθάνεστε ασφαλείς

Καϊλή: Γιατί δεν συμμετείχε στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο;

Τσίπρας στο TikTok: Μητσοτάκης και Σκέρτσος θα κόβονταν σήμερα στις πανελλαδικές

──────────────────

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων