Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Daily Mail: H Σικελία έγινε η “νέα Λέσβος”

Το νησί της Σικελίας είναι η “νέα Λέσβος” κατά τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, μετά από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν στο νησί, κυρίως τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι αφίξεις έχουν σημειώσει αύξηση κατά 90% τους πρώτους 3 μήνες του 2016, ενώ μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες έφτασαν στις ακτές του περισσότεροι από 6.000 μετανάστες.

Η MailΟnline βρέθηκε μέσα σε ένα από τα σωστικά πλοία που μετέφεραν 900 άτομα στο λιμάνι του Παλέρμο, τη στιγμή που πολλοί άλλοι μεταφέρονταν με ασφάλεια σε άλλα λιμάνια. Όπως σημειώνει στο δημοσίευμά της, οι επίσημοι αριθμοί αναφέρουν ότι από τον Ιανουάριο, έφτασαν στην Ιταλία μέσω θαλάσσης σχεδόν 20.000 μετανάστες, τη στιγμή που την ίδια περίοδο το 2015 ο αριθμός άγγιζε μόνο τις 10.000.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι την περασμένη νύχτα, οι μετανάστες διασώθηκαν 30 μίλια από τις ακτές της Λιβύης από ένα ευρωπαϊκό πολεμικό πλοίο το οποίο είχε διανύσει 750 μίλια για να τους παραλάβει. «Ένας από τους υπαλλήλους του ναυτικού χαρακτήρισε την διαδικασία ως “υπηρεσία ταξί”», σημειώνει το δημοσίευμα στο οποίο περιγράφεται καρέ καρέ η διάσωση και μεταφορά σε ασφαλές λιμάνι.

Αυτό που αποτελεί ευχάριστη έκπληξη ωστόσο είναι ένα βίντεο στο οποίο ένας Νορβηγός στρατιώτης που συμμετείχε στη διαδικασία διάσωσης φαίνεται να «κολλάει πέντε» με τους μετανάστες που αποβιβάζονται στο λιμάνι.