Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Τζερόμ Πάουελ: «Ακλόνητη» η FED στην μάχη κατά του πληθωρισμού

Jerome Powell, επικεφαλής FED

Jerome Powell, επικεφαλής FED

Η FED δεν θα διστάσει στη μάχη που δίνει για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό ανέφερε μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον ο Τζερόμ Πάουελ.

«Η αποτυχία της μείωσης του πληθωρισμού όχι μόνο θα παρατείνει τον πόνο αλλά και θα ενισχύσει το κοινωνικό κόστος», ανέφερε ο πρόεδρος της FED. Στόχος μας είναι να τα αποφύγουμε αυτά, παραμένοντας ακλόνητοι στην επιδίωξη των στόχων μας»

Η Fed αύξησε στις αρχές του μήνα τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος του 5% – 5,25%, δίνοντας  παράλληλα σήμα για ενδεχόμενη παύση των αυξήσεων. Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 13 – 14 Ιουνίου.

Ωστόσο, με την οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτικότερη των φόβων των επενδυτών, τα στοιχήματα για μια ακόμα αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα ανεβαίνουν διαρκώς. Πλέον, το 33% εκτιμάει ότι η επιτροπή FOMC της FED θα προχωρήσει σε ακόμα μια αύξηση κατά ένα τέταρτο της μονάδας τον επόμενο μήνα.

Συνολικά, η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο, σε μια επιθετική σύσφιξη της πολιτικής της.

Διαβάστε επίσης

Τζερόμ Πάουελ: Δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση για παύση των αυξήσεων – Θα εξετάσουμε τα δεδομένα

ING: Τι βλέπει για τις εκλογές της Κυριακής – Το κίνητρο Μητσοτάκη για δεύτερο γύρο εκλογών