Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Την Παρασκευή θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα Ιούλιο

Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας

Μεθαύριο 27 Αυγούστου θα λάβουν τελικά την αναλογία των χρημάτων τους οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, μέχρι τις 31 Αυγούστου στις επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τον μήνα Αύγουστο 2021, δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον Μηχανισμό.

Επίσης, είναι δυνατή η διαδικασία των ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό – Α’ ΦΑΣΗ καθ’ όλη τη διάρκεια μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα υπαγωγής των εργαζομένων στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έχει παραταθεί έως και τις 30.9.2021καθώς και η καταβολή σε ποσοστό 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών, που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στον εν λόγω μηχανισμό. δεν απασχολούνται. Ο μηχανισμός εφαρμόζεται για τους εργαζόμενους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης την 31η.03.2021.

Ωστόσο με ΚΥΑ δύναται να τροποποιείται η καταληκτική ημερομηνία πρόσληψης των εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης για την ένταξή τους στον μηχανισμό.

Διαβάστε επίσης