Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Στο Λουξεμβούργο για Eurogroup και Ecofin ο Κωστής Χατζηδάκης

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN.

Σήμερα, θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη, τις προοπτικές και προκλήσεις για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και το ψηφιακό ευρώ.

Την Παρασκευή θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του ECOFIN, όπου βασικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η ενδιάμεση αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία εφαρμογής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Θα συζητηθούν, επίσης, ο οικονομικός και δημοσιονομικός αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία και οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ιδίως για την καταπολέμηση της απάτης ΦΠΑ.

Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Μετά την ολοκλήρωση του ECOFIN, o υπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του 9ου Cohesion Forum που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Επιτόκια: Οι αγορές περιμένουν τις δηλώσεις της Λαγκάρντ – Το μελανό σημείο για την ΕΚΤ

Η «ακτινογραφία» του νέου ΕΝΦΙΑ – Οι απαλλαγές στη Θεσσαλία, η περιφέρεια με τα 1,2 δις και η εκτόξευση της αξίας των ακινήτων στα 771 δις

Στουρνάρας: Άλλα €6,6 δισ. εκδόσεις ομολόγων από τις τράπεζες ως το τέλος του 2025