Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Στα σκαριά νέο πακέτο μέτρων για το 2023 – Η λίστα παρεμβάσεων του οικονομικού επιτελείου

Χρήστος Σταϊκούρας

Χρήστος Σταϊκούρας

Ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης που θα ξετυλιχθεί τους πρώτους μήνες του 2023, στο δρόμο προς τις κάλπες επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Οι νέες παρεμβάσεις αναμένεται να κλειδώσουν τις επόμενες ώρες, με φόντο το δημοσιονομικό χώρο που προκύπτει από τη φετινή ανάπτυξη, αλλά και τα υπερέσοδα ύψους 600 εκατ ευρώ που θα μπουν στα κρατικά ταμεία, από τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων. Αυτό το ποσό δεν έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του ερχόμενου έτους, με αποτέλεσμα να αποτελεί έναν έξτρα δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα στήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι του Υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται κυρίως 4 νέες παρεμβάσεις, κάποιες από τις οποίες δεν αποκλείεται να παρουσιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού.

Τα υποψήφια μέτρα

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα σενάρια που εξετάζονται είναι:

Η λίστα με τα προγραμματισμένα μέτρα του 2023

Στο νέο προϋπολογισμό πάντως θα ενταχθεί μια σειρά από παρεμβάσεις φορολογικού και ασφαλιστικού χαρακτήρα για το 2023 και αφορούν:

Επιπλέον:

Επίσης, πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα αποτελούν:

Διαβάστε επίσης

Μικρότερο έλλειμμα φέτος βλέπει το Υπουργείο Οικονομικών – Ποια έσοδα ανοίγουν παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης

Με το δάχτυλο στη «σκανδάλη» το Υπουργείο Οικονομικών για το σχέδιο των τραπεζών – Έρχεται παρέμβαση και μέσω Βουλής