Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Παράταση έως 3 Μαΐου για την υποβολή ΑΠΔ και την καταβολή εισφορών

ΕΦΚΑ πλεόνασμα

Σε τριήμερη παράταση υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και καταβολής εισφορών προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, θέτοντας καταληκτική ημερομηνία την ερχόμενη Παρασκευή 3 Μαΐου. Σε ανακοίνωση της, η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρει ότι παρατείνεται:

«Η προθεσμία υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) & καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων, για τη μισθολογική περίοδο Μαρτίου 2019, που λήγει στις 30/04/2019, έως την Παρασκευή, 03/05/2019.

Μέχρι την ως άνω ημερομηνία, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) & καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, για το Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού κ.λ.π., μισθολογικής περιόδου Φεβρουαρίου 2019, που λήγει στις 30/04/2019.

Η παράταση κρίνεται σκόπιμη για τη διευκόλυνση των υπόχρεων, λόγω των συνεχόμενων αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι εισφορές θα πληρώσουν τα μέλη και οι διαχειριστές εταιρειών μορφής Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η υπερφορολόγηση έφερε πρωτογενές πλεόνασμα 4,4% του ΑΕΠ το 2018