Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Κεντρική Τράπεζα Ελβετίας: Αύξηση επιτοκίων τουλάχιστον κατά 50 μ.β τον Σεπτέμβριο

Αύξηση των επιτοκίων κατά 50 ή 75 μονάδες βάσης σχεδιάζει η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας στην επόμενη προγραμματισμένη ανακοίνωση για τη νομισματική της πολιτική τον Σεπτέμβριο, ανέφερε μια ελβετική εφημερίδα το Σάββατο, επικαλούμενη ένα ή περισσότερα άτομα που εμπλέκονται στο θέμα.

Η κεντρική τράπεζα τον περασμένο μήνα αύξησε το επιτόκιό της πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι ο ελβετικός πληθωρισμός έφτασε σε υψηλό 29 ετών 3,4% τον Ιούνιο, περισσότερο από ό, τι περίμεναν οι οικονομολόγοι και την πρώτη φορά που ξεπέρασε το 3% από το 2008. Είναι ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας που ο πληθωρισμός βρίσκεται πάνω από το εύρος-στόχο της SNB του 0-2%.

Η εφημερίδα Schweiz am Wochenende ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα σχεδίαζε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, ενώ εάν ο πληθωρισμός αυξηθεί περαιτέρω, δεν αποκλείεται μια αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης.

Διαβάστε επίσης:

Larry Fink (BlackRock): Πιο επικίνδυνος ο πληθωρισμός στα τρόφιμα από τις τιμές του πετρελαίου

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων αντιμετώπισης του πληθωρισμού