Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε κατά 0,2% η βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο

Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)

Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)

Μειώθηκε ελαφρώς κατά 0,2% η βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο, σε σχέση με πέρυσι, ενώ το α’ τρίμηνο του 2023, παρουσίασε αύξηση 1,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στον κλάδο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κατεγράφη στον κλάδο εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Μαρτίου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2022, παρουσίασε μείωση 0,2% έναντι αύξησης 8,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 με το 2021.

Η μείωση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 0,2% τον μήνα Μάρτιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2022, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από τη μείωση κατά 28,1% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος.

2. Από την αύξηση:

Διαβάστε επίσης: 

Πληθωρισμός: Μείωση στο 3% – Με αύξηση 11,4% «τρέχουν» τα τρόφιμα τον Απρίλιο

Joachim Nagel (ΕΚΤ): Ίσως φτάνουμε στην τελική ευθεία της αύξησης των επιτοκίων