Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Αλλαγές στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» – Διπλασιάζονται οι δικαιούχοι

Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)

Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)

Διπλασιάζεται κατά 375 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Σπίτι μου» που υλοποιεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, ενώ τίθεται σε εφαρμογή δυο αλλαγές για το σύνολο όλων όσων έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης προχώρησε σε τροποποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων και της ηλικίας των κατοικιών, ενώ απαγορεύεται οι δικαιούχοι να νοικιάζουν την κατοικία που θα αποκτήσουν μέσω του προγράμματος ΔΥΠΑ.

Αναλυτικότερα προβλέπεται:

Στην αιτιολογική σημειώνονται τα εξής:

Αυτή η αύξηση του ποσού κατά 375 εκατομμύρια ευρώ πραγματοποιείται κατόπιν της δέσμευσης του αρχικού ποσού και είναι απαραίτητη για την αποτελεσματικότερη συνέχιση του προγράμματος δανείων «Σπίτι μου» το οποίο έχει ήδη εξαιρετικά μεγάλο και θετικό αντίκτυπο στην αγορά ακινήτων και στους υποψήφιους δανειολήπτες.

Με τον τρόπο επομένως αυτόν τίθεται πλέον ρητά μια απαγόρευση που ήδη απορρέει από τον σκοπό χορήγησης του δανείου, ο οποίος έγκειται στην απόκτηση πρώτης α’ κατοικίας από τους δικαιούχους, έτσι ώστε να μην υπάρχει περιθώριο αμφιβολιών ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το δάνειο χρηματοδοτείται κατά 75% από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.). Για το ποσοστό του δανείου που χρηματοδοτείται από τη Δ.ΥΠ.Α. δεν οφείλεται τόκος. Το ύψος της αρχικής χρηματοδότησης της Δ.ΥΠ.Α. για τα δάνεια του παρόντος ανέρχεται 375.000.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 25 – 39 ετών και προβλέπει την κάλυψη κατά 75% του τραπεζικού δανείου για την απόκτηση κατοικίας, όπως και των αντίστοιχων τόκων, από το κράτος.

Να σημειωθεί ότι ξεκίνησε  η εκταμίευση των πρώτων στεγαστικών δανείων νέων μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου».

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς και έχει τεράστια ανταπόκριση

H ΔΥΠΑ ενημερώνει ότι στο διάστημα από τις 3 Απριλίου μέχρι τις 19 Ιουλίου:

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το team του Κωστή Χατζηδάκη στο Υπουργείο Οικονομικών

Με «δικλίδες» η έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ

Πόσα θα κερδίσουν οι οικογένειες με παιδιά από την αύξηση του αφορολόγητου – Αναλυτικοί πίνακες