Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Food

Η «πλατινένια πουτίγκα» της Βασίλισσας Ελισάβετ

Βασίλισσα Ελισάβετ

Βασίλισσα Ελισάβετ

Για τους Βρετανούς θεωρείται το παραδοσιακό τους έδεσμα και φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η πουτίγκα «Lemon Swiss Roll & Amaretti» με κρέμα λεμόνι, ζελέ, πλούσια σαντιγί και θρυμματισμένα μπισκότα αμαρέτι της κειμενογράφου Τζέμα Μέλβιν (Jemma Melvin), είναι η νικήτρια του «Platinum Jubilee Pudding», ανάμεσα σε 5.000 επιδόρπια που πήραν μέρος στο πρωτότυπο διαγωνισμό του παλατιού.

Ανακηρύχθηκε η επίσημη πουτίγκα του πλατινένιου ιωβηλαίου της Βασίλισσας.

Η Μέλβιν, η οποία κατάγεται από το Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας, δήλωσε ότι «αυτό το συγκεκριμένο γλυκό είναι φόρος τιμής σε τρεις γυναίκες: στη γιαγιά μου, στη νταντά μου και στη Βασίλισσα.

Η γιαγιά μου με έμαθε να ψήνω, μου έμαθε τα πάντα από την αρχή.Το χαρακτηριστικό πιάτο της νταντάς μου ήταν πάντα ένα Τράιφλ – συνηθίζαμε να την αποκαλούμε ‘Βασίλισσα των Τράιφλς’.

Και η Βασίλισσα έφαγε επιδόρπιο λεμονιού στο γάμο της».

Η νικήτρια ανακοινώθηκε από τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, σε τηλεοπτική εκπομπή και λίγο αργότερα οι διοργανωτές δημοσίευσαν τη συνταγή στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

Η Βασίλισσα Ελισάβετ όπως δεν την έχουμε ξαναδεί – Νέο ντοκιμαντέρ του BBC

Βασιλικά σοκολατένια cupcakes: Η συνταγή για τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ