Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Food

Κανελόνια με σπανάκι: Πεντανόστιμα και θρεπτικά

Κανελόνια με σπανάκι: Πεντανόστιμα και θρεπτικά

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γευστικό, τα κανελόνια με σπανάκι είναι ένα πιάτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Η συνταγή είναι του αγαπημένου σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Για τα κανελόνια με σπανάκι θα χρειαστούμε:

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 250 γρ. νερό
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • βασιλικό, φρέσκο

Για τη γέμιση

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό σπανάκι, φρέσκο
  • 50 γρ. νερό
  • 400 γρ. φέτα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για τη σύνθεση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κανελόνια
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. θυμάρι

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο χοντροκομμένο, φρέσκο βασιλικό και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με ξίδι βαλσάμικο. Προσθέτουμε το μέλι, τη ντομάτα κονκασέ, το νερό και το μοσχοκάρυδο.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε, φρέσκο βασιλικό, πιπέρι και αλάτι.

Για τη γέμιση

  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι, το νερό και ανακατεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι και να φύγει η υγρασία.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε φρέσκο δυόσμο, τη φέτα, ξύσμα από ένα λεμόνι, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι, πιπέρι και αλάτι. Σπάμε την φέτα και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τη μισή σάλτσα ντομάτας και απλώνουμε καλά ώστε να καλύψει όλο το ταψί.
  • Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα μεταφέρουμε στο ταψί.
  • Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, την τριμμένη φέτα και το θυμάρι.
  • Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε με ρόκα, φρέσκο πιπέρι και ελαιόλαδο.