Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Food

Η πολίτικη συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη: Μοσχάρι γιαουρτλού

Η πολίτικη συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη: Μοσχάρι γιαουρτλού

Μοσχάρι γιαουρτλού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr

Μια πεντανόστιμη συνταγή, που έρχεται απευθείας από την καρδιά της Κωνσταντινούπολης

Ένα φαγητό που υπόσχεται να ξετρελάνει τους γευστικούς μας κάλυκες ετοιμάζει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που μαγειρεύει μοσχάρι γιαουρτλού. Μία συνταγή προερχόμενη από την αγαπημένη μας Κωνσταντινούπολη.

Δοκιμάστε την!

Υλικά

800 γραμ. ψιλοκομμένο μοσχάρι (χτένι σπάλας ή στρογγυλό)
2 κ.σ. αλεύρι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα μπαχάρι
1 κ.γλ. πελτές
4 ψιλοκομμένες ντομάτες ή 400 γραμ. κονκασέ
1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
1 μάτσο σέσκουλα ή λάπαθα ή σπανάκι
χοντροκομμένα
250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κ.σ. σκορδόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρύζι βρασμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Το μοσχάρι γιαουρτλού είναι μία πεντανόστιμη συνταγή.

Το μοσχάρι γιαουρτλού είναι από τα φαγητά που ανασύρει μνήμες, γεύσεις και αρώματα.

Για το μοσχάρι γιαουρτλού, ξεκινάμε με το μοσχαράκι.
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρές μπουκιές ή σε λωρίδες.

Το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι (2 κ.σ. γεμάτες).

Το ανακατεύουμε καλά, να ρουφήξει το αλεύρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ (χαμηλή) κατσαρόλα και τινάζουμε το κρέας να φύγει το περίσσιο αλεύρι.

Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το ροδίζουμε γύρω γύρω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 4΄-5΄.

Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1 ώρα και 15΄, έως ότου το κρέας να λιώνει στο στόμα.

Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.

Για το γιαουρτλού

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. σκορδόλαδο.

Χοντροκόβουμε τα σέσκουλα και τα μαραίνουμε στο σκορδόλαδο για 5΄.

Αλατοπιπερώνουμε.

Αφού τα χόρτα πιουν τα υγρά τους τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά, να κρεμώσουν.

Σερβίρουμε χόρτα με γιαούρτι στο πιάτο.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Η γαλλική συνταγή του καλοκαιριού που θα λατρέψουμε: Ρατατούι με λαχανικά

Η συνταγή του Άκη για να γλείφετε τα δάχτυλά σας: Λαζάνια με λαχανικά

Μία καλοκαιρινή συνταγή με θαλασσινή νοστιμιά: Χταπόδι με λαδερά λαχανικά

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση