Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Food

Εύκολο προφιτερόλ με σαβαγιάρ από τον Άκη Πετρετζίκη

Εύκολο προφιτερόλ με σαβαγιάρ από τον Άκη Πετρετζίκη

Εύκολο προφιτερόλ με σαβαγιάρ

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει μία εναλλακτική συνταγή για προφιτερόλ

Αν αγαπάτε το προφιτερόλ τότε ετοιμαστείτε να λατρέψετε αυτήν την εύκολη εκδοχή με σαβαγιάρ και 2 διαφορετικές κρέμες.

Το απόλυτο γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Συστατικά

Για το σιρόπι

Για την κρέμα πατισερί

Για την κρέμα σοκολάτας

Για την κρέμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

Για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

  • Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα, το νερό και το κονιάκ, και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα πατισερί
  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.
  • Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι για να διαλυθεί το κορν φλάουρ, να πήξει το μείγμα και να έχουμε μια λεία κρέμα.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα σοκολάτας
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τη ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μισή κρέμα πατισερί.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να λιώσει η σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε ξανά.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και το μεταφέρουμε στο ψυγειο για 4-5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Για την κρέμα βανίλιας
  • Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το βούτυρο και προσθέτουμε την άλλη μισή κρέμα πατισερί.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να λιώσει το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τη βανιλίνη και ανακατεύουμε ξανά.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και το μεταφέρουμε στο ψυγειο για 4-5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Για τη σύνθεση
  • Αφαιρούμε τα 2 μπολ με τις κρέμες από το ψυγείο και ανακατεύουμε ξεχωριστά το κάθε μείγμα.
  • Βουτάμε ολόκληρα τα σαβαγιάρ ένα ένα στο μπολ με το σιρόπι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κάθε σαβαγιάρ σε 4 μέρη και αν χρειαστεί τα βουτάμε ξανά στο σιρόπι για να μαλακώσουν και εσωτερικά.
  • Βάζουμε με ένα κουτάλι σε ένα χαμηλό ποτήρι εναλλάξ 1 στρώση από την κρέμα σοκολάτας, 1 στρώση σαβαγιάρ και 1 στρώση από την κρέμα βανίλιας μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 3 ποτήρια.
  • Σερβίρουμε με σαντιγί και τριμμένη κουβερτούρα.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Χοιρινή τηγανιά με ρύζι και λαχανικά από τον Άκη Πετρετζίκη

Το παστίτσιο του Άκη Πετρετζίκη