Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ήπια κέρδη με «αέρα» από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις – Στο +6,4% η GE

Wall Street

Θετικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Δευτέρα, με τους επενδυτές να βρίσκουν στήριξη στα νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter, δημοσιοποίησε πως οι συζητήσεις με την κινεζική αντιπροσωπία προχωρούν προς θετική κατεύθυνση και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να επεκτείνει και πέραν της 1ης Μαρτίου την εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνάντηση με τον Κινέζο ομολόγό του τον επόμενο μήνα, προκειμένου να υπάρξει οριστική συμφωνία.

Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 26.091,95 μονάδες σημειώνοντας κέρδη  +0,23%. Από τις 30 μετοχές, 20 κινήθηκαν ανοδικά και 10 σημείωσαν πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η μετοχή της DowDuPont (+2,02%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση αυτή της Walt Disney (-1,44%).

Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.796,11 μονάδες με άνοδο +0,12%, ενώ ο  Nasdaq στις  7.554,46 μονάδες με άνοδο +0,36%.

Από τις μετοχές ξεχώρισε πάντως αυτή της General Electric καθώς η εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει τις δραστηριότητες βιολογικών προϊόντων στην Danaher Group, έναντι 21,4 δισ. δολαρίων σε μετρητά. Η τιμή της μετοχής της GE εκτοξεύθηκε στο +6,39%.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επανήλθε στο μέτωπο των τιμών του πετρελαίου, πραγματοποιώντας νέες συστάσεις προς τις χώρες του ΟΠΕΚ. «Οι τιμές φτάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα», τόνισε και κάλεσε μέσω του Twitter τον ΟΠΕΚ «να χαλαρώσει και να ηρεμήσει», προσθέτοντας ότι «ο κόσμος δεν αντέχει μια αύξηση των τιμών – εύθραυστος».

Όπως ήταν αναμενόμενο οι συστάσεις του Αμερικανού προέδρου έριξαν την τιμή του αργού, με το  συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου για το WTI να υποχωρεί κατά 3,1% στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, κλείνοντας στα 55,48 δολάρια το βαρέλι.