Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

Πώς η απώλεια βάρους επηρεάζει το πρόσωπο: Τι να κάνετε για να φαίνεστε νεότεροι

Πώς η απώλεια βάρους επηρεάζει το πρόσωπο: Τι να κάνετε για να φαίνεστε νεότεροι

Πηγή: healthstories.gr

H απώλεια βάρους, μπορεί να είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σώμα, αλλά όχι και στο πρόσωπο.

Γενικά, η απώλεια επιπλέον βάρους επηρεάζει τη συνολική φυσική σας εμφάνιση, αλλά το πού θα χάσετε πρώτα βάρος εξαρτάται από το άτομο. Αν και επιστημονικά χάνουμε βάρος με τον ίδιο τρόπο, τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν μεταξύ ανδρών, γυναικών και ηλικιακών ομάδων.

Με την επιτυχημένη απώλεια βάρους, όχι μόνο θα δείτε πιο λεπτή μέση και μηρούς, αλλά μπορεί επίσης να παρατηρήσετε αλλαγές στο πρόσωπό σας.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της απώλειας βάρους στο πρόσωπο;

Μερικοί άνθρωποι χάνουν το λίπος του προσώπου αρκετά γρήγορα, ενώ μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα για άλλους, αναφέρει το healthreporter.com.

Το πώς η μείωση του λίπους επηρεάζει το πρόσωπο εξαρτάται κυρίως από το πώς η αύξηση βάρους αλλάζει το πρόσωπό σας. Πολλά άτομα παίρνουν βάρος σε ορισμένα μέρη του σώματος και το πρόσωπο παραμένει αμετάβλητο. Αλλά για άλλους, η αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να είναι ορατή στα μάγουλα, τις γάμπες, το λαιμό και την περιοχή του πηγουνιού.

Συνηθισμένες αλλαγές από την απώλεια βάρους στο πρόσωπο

Καθαρά χαρακτηριστικά

Εάν έχετε στρογγυλό, γεμάτο πρόσωπο, όταν αρχίσετε να χάνετε βάρος, μπορεί να παρατηρήσετε ότι έχετε μια σμιλεμένη εμφάνιση, με πιο καθορισμένα χαρακτηριστικά, κυρίως στη γραμμή του σαγονιού.

Χαλαρό δέρμα

Όταν χάνετε σημαντικό ποσό βάρους από το πρόσωπο ή το σώμα σας, μπορεί να καταλήξετε με πιο χαλαρό δέρμα. Ενώ το δέρμα του προσώπου σας τεντώθηκε χωρίς πρόβλημα καθώς κερδίζατε βάρος, η επιστροφή στην αρχική του κατάσταση δεν είναι τόσο εύκολη.

Το πόσο χαλαρώνει το δέρμα σας είναι συχνά σημάδι ηλικίας, καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Το υπερβολικό βάρος στο πρόσωπο βλάπτει επίσης το κολλαγόνο με την πάροδο του χρόνου.

Η απώλεια βάρους σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι;

Δυστυχώς, δεν είναι σίγουρο πώς η απώλεια βάρους θα αλλάξει την εμφάνιση του προσώπου σας.

Γενικά, η γρήγορη απώλεια βάρους από το πρόσωπο μπορεί να φαίνεται ότι επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης, και έτσι μπορεί να φαίνεστε μεγαλύτεροι από ό,τι είστε. Μπορεί να προκαλέσει χαλαρό δέρμα και να αποκαλύψει ρυτίδες και λεπτές γραμμές που διαφορετικά δεν ήταν ορατές.

Για να αποτρέψετε τη γήρανση του προσώπου σας όσο το δυνατόν περισσότερο καθώς χάνετε βάρος, θα πρέπει να εστιάσετε στη σταδιακή απώλεια βάρους με μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή. Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας χρησιμοποιώντας ένα αντιηλιακό προϊόν για να αποτρέψετε τη φθορά από τον ήλιο και να σταματήσετε τις νέες ρυτίδες.

Είναι απαραίτητο να φροντίζετε για υγιή απώλεια βάρους για να αφήσετε το δέρμα σας να συρρικνωθεί με υγιή ρυθμό.

Εμφανίζονται ρυτίδες

Όταν παίρνετε βάρος στο πρόσωπο, τείνει να κρύβει τις ρυτιδούλες, γεμίζοντας τις με λίπος. Όταν το βάρος έχει φύγει και το πρόσωπό σας είναι πιο λεπτό, μπορεί να δείτε ρυτίδες γύρω από τα μάτια και τα χείλη και οι εκφράσεις σας να είναι πιο έντονες.

Μικραίνει το κεφάλι σας όταν χάνετε βάρος;

Όταν χάνετε σωματικό βάρος, το σχήμα του σώματός σας μειώνεται σε μέγεθος, οπότε μπορεί να φαίνεται μικρότερο από πριν. Αλλά το κεφάλι μικραίνει; Όχι, δεν το κάνει.

Το κρανίο παραμένει στο ίδιο μέγεθος και επομένως, το μέγεθος του κεφαλιού σας δεν αλλάζει. Ωστόσο, το κεφάλι σας μπορεί να φαίνεται να συρρικνώνεται καθώς το αποθηκευμένο λίπος μειώνεται.

Για μερικούς ανθρώπους, το κεφάλι μπορεί να φαίνεται μεγαλύτερο από πριν, εάν έχετε χάσει σημαντικά κιλά από το λαιμό και το συνολικό σωματικό σας βάρος.

Το βέβαιο είναι ότι η υγιεινή διατροφή επηρεάζει το δέρμα και φαίνεται πιο φωτεινό χωρίς θαμπά σημεία. Και σίγουρα η σταδιακή απώλεια βάρους με ενυδάτωση του δέρματος θα προακλέσει μικρότερη επιβάρυνση στο πρόσωπο από την απώλεια κιλών.

Διαβάστε επίσης:

Τροφές που κρατούν μακριά τον γιατρό

Απώλεια βάρους με δίαιτες χαμηλών λιπαρών ή με λιγότερους υδατάνθρακες;