Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Θανάσης Μαρτίνος – Πάρης Κασιδόκωστας: Εφοπλιστικό άρωμα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

παρης κασιδόκωστας θανασης μαρτινος

Από αριστερά: Πάρης Κασιδόκωστας, Θανάσης Μαρτίνος

Ένας άλλος αέρας, πνέει από την περασμένη Τετάρτη το βράδυ πάνω από την Αθηναϊκή Ριβιέρα, εκεί όπου δεσπόζει το εμβληματικό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, μετά την συγκρότηση του νέου Διοικητικού συμβουλίου.

Ο Τούρκος μεγιστάνας Φερίτ Σαχένκ ως νέος ισχυρός ανήρ του μυθικού ξενοδοχείου, απέδειξε ότι σκέφτεται πολύ πιο έξυπνα, τοποθετώντας ως μέλη στο νέο Δ.Σ. τον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο και τον γιο της κ. Μαριάννας Λάτση, Πάρη Κασιδόκωστα.

Κίνηση που δείχνει αν μη τι άλλο ότι κινείται πολύ μεθοδικά, εμπιστευόμενος σε θέσεις συμβούλων δύο πολύ ηχηρά ονόματα του shipping και όχι μόνο, οι οποίοι γνωρίζουν άριστα ότι αφορά το μυθικό ξενοδοχείο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Αμφότερα τα δύο νέα μέλη μένουν στην περιοχή και διατηρούν ισχυρούς δεσμούς και γνωριμίες με τις δημοτικές αρχές ενώ οι γνώσεις τους και η ευρύτητα που διέπει τον κοινωνικό και επιχειρηματικό τους κύκλο θα φανούν σίγουρα χρήσιμες στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Το λυπηρό είναι ότι την ίδια στιγμή που ένας ξένος επιχειρηματίας εμπιστεύεται Έλληνες σε συμβουλευτικό ρόλο, κάποιοι εγχώριοι εγκέφαλοι ακούνε τους Τροϊκανούς και «εκδιώχνουν» γνωστά επιχειρηματικά ονόματα από συμβούλια τραπεζών, τοποθετώντας στην θέση τους π.χ. Νορβηγούς τεχνοκράτες.

Προφανώς οι συγκεκριμένοι «εγκέφαλοι» θεωρούν ότι οι Νορβηγοί – συμπαθέστατοι σαν λαός για να μην παρεξηγηθώ – τεχνοκράτες είναι άριστοι γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας του επιχειρείν.

Ο Σαχένκ μάλλον έχει αντίθετη άποψη τοποθετώντας καταρχάς έναν κορυφαίο Έλληνα εφοπλιστή όπως είναι ο κ. Θανάσης Μαρτίνος στο νέο Δ.Σ. του Αστέρα, συνεπικουρούμενο από το νέο αίμα της δυναστείας Λάτση, τον κ. Πάρη Κασιδόκωστα.

Ο τελευταίος που έχει μπει για τα καλά στο ναυτιλιακό κομμάτι του οικογενειακού ομίλου και έχει δώσει μέχρι στιγμής πολύ καλά δείγματα, έχει μεγαλώσει ουσιαστικά μέσα στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Μια ξενοδοχειακή μονάδα που έχει γνωρίσει πολύ μεγάλες δόξες από την δεκαετία του ’60, μέχρι σήμερα, η οποία μπαίνει πλέον σε μια νέα εποχή, μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας, αλλά με τους Έλληνες παρόντες.