Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Θα μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα: Αφράτοι κουραμπιέδες με σοκολάτα να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Ήρθε η ώρα να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να φτιάξουμε παραδοσιακούς κουραμπιέδες εύκολους, νόστιμους και αφράτους. Η παρακάτω συνταγή βγάζει 20 μερίδες. Δείτε όλη τη διαδικασία βήμα-βήμα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα που θα κάνει τους πάντες να μιλούν για την συνταγή σας.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βγάζουμε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και πάρει άσπρο χρώμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-7 λεπτά.
  • Μόλις βάλουμε τη ζάχαρη άχνη θα πέσει λίγο ο όγκος του βουτύρου αλλά με το xτύπημα θα ξαναφουσκώσει. Πρέπει στο τέλος το μείγμα να μοιάζει με σαντιγί χτυπημένη.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, εκτός μίξερ, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα, και στο τέλος προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τη σοκολάτα.
  • Για να καβουρδίσουμε τα αμύγδαλα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 5-10 λεπτά.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  • Φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού (25 γρ.)  και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα. Καλό είναι πάνω σε κάθε κουραμπιέ να κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα με το δάχτυλό μας για να κρατάει περισσότερο την άχνη.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο. Τους βγάζουμε με προσοχή από το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Όταν είναι ζεστοί είναι πολύ μαλακοί.
  • Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο.
  • Σε ένα κόσκινο βάζουμε ζάχαρη άχνη και όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πιο νόστιμη τάρτα Χριστουγέννων-Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλκυονίδες μέρες έρχονται τα Χριστούγεννα