Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Συνταγή για τα πιο λαχταριστά λαζάνια με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα ντομάτας!

Τα πιο λαχταριστά λαζάνια με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα ντομάτας είναι εδώ και σας περιμένουν να τα δοκιμάσετε. Φτιάξτε αυτό το υπέροχο φαγητό, που αποτελεί ένα πλήρες γεύμα και που είναι κατάλληλο για το οικογενειακό ή το φιλικό σας τραπέζι.

Τι χρειάζεστε: 

Πώς το κάνετε:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συνεχώς για κανένα δεκάλεπτο και έπειτα προσθέτετε το σκόρδο, το σπανάκι, το αλάτι.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη  ρικότα ( ή ανθότυρο) με τα αυγά ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
  4. Σε ένα ταψί που έχετε αλείψει με λάδι απλώνετε τα λαζάνια μέχρι να καλυφθεί ο πάτος.
  5. Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, λίγο από το μείγμα του τυριού ρικότα και προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα και μοτσαρέλα (όχι όλη αφού σε λίγο θα επαναλάβουμε)  κι ένα μέρος από το μείγμα με το σπανάκι και τα μανιτάρια.
  6. Βάζουμε μια δεύτερη στρώση λαζάνια κι επαναλαμβάνουμε με τη σάλτσα ντομάτας, τα τυριά το μείγμα με το σπανάκι.
  7. Όταν σας τελειώσει η γέμιση και τα λαζάνια (3 στρώσεις είναι ιδανικό), ρίχνετε από πάνω λίγη σάλτσα ντομάτας και τριμμένη παρμεζάνα.
  8. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για μισή ώρα. Στη μισή ώρα βγάζετε το αλουμινόχαρτο για να ξεροψηθεί το πάνω μέρος κι αφήνετε για ακόμη 15 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπέροχα ταρτάκια με δύο αγαπημένα υλικά: σπανάκι και φέτα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέκα tips για να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και νόστιμα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 6 εύκολες και διαφορετικές συνταγές με πίτα (από σουβλάκι, αραβική)