• City Stories

    6 εύκολες και διαφορετικές συνταγές με πίτα (από σουβλάκι, αραβική)

    • NewsRoom


    Μια πίτα, αραβική, τορτίγια ή τη γνωστή δική μας πίτα που χρησιμοποιούμε στο σουβλάκι, μπορεί να αποκτήσει πολλά… πρόσωπα, αφού μπορούμε να βάλουμε τόσα διαφορετικά υλικά και να φτιάξουμε στα γρήγορα ένα νόστιμο μεσημεριανό ή βραδινό. Μάλιστα, είναι τέλεια λύση και για τις περιπτώσεις που μας έχει μείνει φαγητό από την προηγούμενη μέρα, καθώς με την προσθήκη άλλων υλικών, φτιάχνουμε ένα υπέροχο πιάτο στη στιγμή.Εμείς σας δίνουμε μερικές  τέλειες ιδέες για να ετοιμάσετε σήμερα κιόλας.

    Πίτα με φαλάφελ

    Τα γνωστά μας μπιφτέκια από ρεβύθια μια ανατολίτικη συνταγή, συνδυασμένη με κομμένη ντομάτα, αγγουράκια σε κύβους, κρεμμμύδια και μια σάλτσα από ταχίνι ή απλώς γιαούρτι.

    Πίτα με μελιτζάνα και αυγό

    Να μια ακόμη συνταγή με πίτα που έρχεται από τη Μέση ανατολή κι είναι πολύ δημοφιλής. Μέσα σε αραβική πίτα βάζετε μελιτζάνα τηγανιτή, κομμάτια βραστού αυγού, ντομάτες, αγγούρι, πιπεριές, πολύ μαϊντανό και κρεμμύδια ψιλοκομμένα και μια σάλτσα που σας αρέσει. Ιδανικά ταιριάζει με μια γλυκιά και πικάντικη σάλτσα.

    Πίτα με κρέας ή κοτόπουλο από τη χθεσινή μέρα

    Αν σας περίσσεψε κιμάς, κοτόπουλο, μοσχάρι από την προηγούμενη μέρα, κόψτε το σε κομμάτια, τσιγαρίστε το για λίγο σ΄ένα τηγάνι και βάλτε το μέσα σε μια πίτα με λαχανικά της αρεσκείας σας, μπαχαρικά και σάλτσα. Mπορείτε και να ψήσετε τις πίτες με τα υλικά μέσα.

    Πίτα με αυγό

    Ψήστε στον φούρνο μια πίτα (ελληνική ή αραβική) κι από πάνω βάλτε φρέσκο γιαούρτι, ντομάτα κι ένα τηγανιτό αυγό. Τέλειο και τόσο διαφορετικό…

    Διαβάστε τη συνέχεια στο womannow.gr.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια πρωτότυπη συνταγή για να δοκιμάσετε: Σούπα με κάστανο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολη και γρήγορη συνταγή: Πικάντικο κοτόπουλο με γιαούρτι, κρεμμυδάκι και τσίλι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια απίστευτη συνταγή: Πατάτες κομμένες σε ροδέλες με σκόρδο και μαϊντανό!



    ΣΧΟΛΙΑ