Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Πώς να φτιάξετε μοσχαράκι με μελιτζάνες στη χύτρα ταχύτητας

Μοσχαράκι με μελιτζάνες στη χύτρα ταχύτητας από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε ένα μοναδικό κυρίως γεύμα με μοσχάρι κοκκινιστό και μελιτζάνες σε χρόνο ρεκόρ!

Συστατικά

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι ποντίκι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 στικ κανέλας
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 250 γρ. κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 4 μελιτζάνες
  • 600 γρ. σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • φέτα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας στη φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το κρέας στη χύτρα ταχύτητας και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο σε χοντρές φέτες και τα βάζουμε στη χύτρα.
  • Προσθέτουμε τους κόκκους μπαχάρι, την κανέλα, τα γαρίφαλα, τη δάφνη, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το μπούκοβο και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί, τη ντομάτα και ανακατεύουμε.
  • Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 35-40 λεπτά.

Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ

ΠΗΓΗ: akis petretzikis