Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Μια πρωτότυπη συνταγή με κοτόπουλο και τραχανά για το Σαββατοκύριακο!

Έναν εύκολο, νόστιμο και διαφορετικό τρόπο να δοκιμάσουμε τον τραχανά, συνδυασμένο με κοτόπουλο, μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.

Υλικά:

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 250 γρ. τραχανά γλυκό

Για τα κρουτόν

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ, μπαγιάτικο
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα μπούτια στη μέση, χωρίζοντάς τα στην άρθρωση και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα τα μπούτια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Μεταφέρουμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το μπούκοβο και τα φύλλα δάφνης.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον κύβο, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το κοτόπουλο.
  • Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 50-60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη για να μη χάσει την υγρασία του.
  • Στην κατσαρόλα με τη σάλτσα βάζουμε τον τραχανά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά.

Για τα κρουτόν

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το ψωμί σε κύβους.
  • Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το σκόρδο ολόκληρο, το ψωμί, το βούτυρο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε τον τραχανά με το κοτόπουλο, τη φέτα τριμμένη, το θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Πηγή: https://akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η συνταγή του Σαββατοκύριακου: Το πιο γρήγορο και εύκολο παστίτσιο στο τηγάνι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερις υπέροχες συνταγές για σπιτική πίτσα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα κεφτεδάκια αλλιώς: Μια λαχταριστή συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου