Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Λαχταριστή φθινοπωρινή σούπα με γλυκοπατάτα και καρότα

Μια απολαυστική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη, για σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα και καρότα, που θα σας ζεστάνει όλο τον χειμώνα!

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Συστατικά:

-500 γρ. γλυκοπατάτες
-300 γρ. καρότα
-3 κ.σ ελαιόλαδο
-αλάτι
-πιπέρι
-2 κρεμμύδια
-2 σκ. σκόρδο
-1 λίτρο νερό
-1 κύβο λαχανικών
-1 αστεροειδής γλυκάνισος
-100 γρ. γάλα καρύδας

Για το σερβίρισμα

-γάλα καρύδας
-εστραγκόν

Μέθοδος Εκτέλεσης:

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
-Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε κομμάτια περίπου 2-3 εκ.
-Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
-Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
-Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.
-Προσθέτουμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας και καρότου στην κατσαρόλα.
-Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
-Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
-Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μία λεία σούπα.
-Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
-Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
-Σερβίρουμε με έξτρα γάλα καρύδας και εστραγκόν.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Η πιο εύκολη και ελαφριά συνταγή για κοκκινιστό κουνέλι στιφάδο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε αυτά τα σοκολατένια γλειφιτζούρια σε σχήμα καρδιάς

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Συνταγή – παραλλαγή: Εύκολο παστίτσιο με ριγκατόνι από την Αργυρώ