Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Warren Buffett: Πούλησε το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού του στην Goldman Sachs

Warren Buffett

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού της στην Goldman Sachs πούλησε η Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία προς τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Η Berkshire πούλησε περισσότερες από 10 εκατ. μετοχές της Goldman Sacks το α’ τρίμηνο. Πρόκειται για μετοχές αξίας 2,3 δισ. δολαρίων στα τέλη του περασμένου έτους, που εκπροσωπούσαν ποσοστό 2,9% στην επενδυτική τράπεζα.

Στο τέλος του τριμήνου η εταιρεία του Warren Buffet διέθετε 1,9 εκατ. μετοχές της Goldman, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 0,6%.

Η Berkshire διέσωσε ουσιαστικά την Goldman Sacks το 2008, όταν επένδυσε 5 δισ. δολάρια σε αυτήν, αρχικά μέσω προνομιούχων μετοχών.

Επίσης, η Berkshire μείωσε το ποσοστό της στην JPMorgan Chase από 1,94% στο 1,88%.

Στη γνωστοποίηση προς τις αρμόδιες αρχές φαίνεται επίσης πως η Berkshire είχε αυξήσει το ποσοστό της στις δυο μεγαλύτερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες το α’ τρίμηνο. Η κίνηση έγινε λίγες μόλις εβδομάδες προτού  ο κ. Buffett δηλώσει πως οι αγορές αυτές ήταν λάθος και αποφασίσει να ξεφορτωθεί ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο αεροπορικών μετοχών τον Απρίλιο.