Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Βασίλης Μαυρολέων: Πούλησε το παλαιότερο bulker της Niovis Shipping σε τιμή έκπληξη

Βασίλης Μαυρολέων, εφοπλιστής Niovis Shipping ναυτιλία

Βασίλης Μαυρολέων, εφοπλιστής Niovis Shipping

Η ναυτιλιακή εταιρεία Niovis Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Βασίλη Μαυρολέων, έκανε ένα εξαιρετικό deal πουλώντας το παλαίοτερο panamax bulker του στόλου της.

Η ναυτιλιακή με την πώληση του bulker Zed (χωρητικότητας 73.301-dwt και κατασκευής 1996) θα βάλει στα ταμεία της το ποσό των 6 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό διπλάσιο σε σχέση με τα ποσά που διαπραγματευόντουσαν πέρυσι την ίδια εποχή.

Το συγκεκριμένο φορτηγό ήταν το μοναδικό «χτισμένο» πριν το 2000 πλοίο της εταιρείας, η οποία είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να το πουλήσει.

Συγκεκριμένα η πρώτη απόπειρα να «ξεφορτωθεί» το bulk carrier έγινε τον Οκτώβριο του 2016 και η δεύτερη τον Μάιο του 2017.

Ο κ. Μαυρολέων είχε αποκτήσει το συγκεκριμένο πλοίο από την επίσης ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Andriaki Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Γουλανδρή, τον Ιανουάριο του 2013.

Πριν την πώληση του συγκεκριμένου φορτηγού, η Niovis είχε συνολικά εννέα bulkers (supramaxes και panamaxes), με τον μέσο όρο ηλικίας του στόλου να είναι τα 7 χρόνια.

Από το 2014 ο κ. Μαυρολέων έχει επικεντρωθεί στην ανανέωση του στόλου της Niovis. Εκείνη τη χρονιά, τα ναυπηγεία Mitsui Engineering & Shipbuilding παρέδωσαν  στη ναυτιλιακή του πέντε bulkers χωρητικότητας από 60.000-dwt έως 66.000-dwt, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 145 εκατομμύρια δολάρια.

Το τελευταίο πλοίο στο στόλο της ναυτιλιακής είναι το Draftdodger (χωρητικότητας 66.545-dwt και κατασκευής 2016). Η σημερινή του αξία υπολογίζεται στα 27 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Προκοπίου: Η απίστευτη εξομολόγηση. Πως για κάθε 1 εκατ. μου ζήτησαν φόρο 880.000 ευρώ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SHIPPING FOCUS: 444 εκατομμύρια δολάρια για έξι νεότευκτα δίνει η Pan Ocean

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χ. Φαφαλιός: Δυναμική επιστροφή στην αγορά των bulkers