Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Τριγμοί και στη Γερμανία: Πάγωσαν οι δραστηριότητες του υποκαταστήματος της SVB στη χώρα

Η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας πάγωσε τις δραστηριότητες του υποκαταστήματος της Silicon Valley Bank (SVB) στη χώρα μετά την ξαφνική κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας, αναφέρει το Bloomberg.

Έτσι, η Silicon Valley Bank Germany δεν θα επιτρέπεται να πουλά περιουσιακά στοιχεία ή να πραγματοποιεί πληρωμές, επειδή κινδυνεύει να μην μπορεί να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς τους πιστωτές, ανέφερε σε δήλωση της την Δευτέρα η BaFin, όπως είναι γνωστή η ρυθμιστική αρχή.

Η τράπεζα πρέπει επίσης να κλείσει τις δραστηριότητες των πελατών της.

Οι γερμανικές δραστηριότητες δεν αποτελούν κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε η BaFin.

Ο ισολογισμός του ιδρύματος που εδρεύει στη Φρανκφούρτη ανερχόταν σε 789,2 εκατομμύρια ευρώ (842,3 εκατομμύρια δολάρια) στο τέλος του περασμένου έτους και δεν δέχεται καταθέσεις, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή.

Η Ένωση Γερμανικών Τραπεζών επιβεβαίωσε ότι δεν θα χρειαστεί η ασφάλεια των καταθέσεων της χώρας.

Η κατάρρευση της SVB δεν θα έχει επιπτώσεις στο γερμανικό τραπεζικό σύστημα, ανέφερε η ένωση σε ανακοίνωσή της, απαντώντας σε ερωτήσεις του Bloomberg.

«Οι γερμανικές τράπεζες είναι εύρωστες, σταθερές και ανθεκτικές», ανέφερε. «Αύξησαν σημαντικά τα κεφάλαια τους από το 2008».

Διαβάστε ακόμη:

JP Morgan: Τι σημαίνει για τις ευρωπαϊκές τράπεζες η κατάρρευση της SVB

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές, παρά την εξαγορά-διάσωση της SVB στη Βρετανία από την HSBC