Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ΤΙΤΑΝ: Σταθερά θετικές οι οικονομικές επιδόσεις το 2018

ΤΙΤΑΝ

Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ δημοσίευσε την Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού για το 2018, η οποία παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την ευρύτερη κοινωνική και περιβαλλοντική επίδοσή του. Το 2018, ήταν ένα ακόμα έτος σταθερών θετικών οικονομικών επιδόσεων για τον Τιτάνα και σημαντικής προόδου στην επίτευξη των περιβαλλοντικών και κοινωνικών στόχων του για το 2020, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030 του ΟΗΕ.

O TITAN αντιμετώπισε με επιτυχία τις προκλήσεις σε πολλές από τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται και αξιοποίησε αποτελεσματικά τις ευκαιρίες που συνεχίζουν να προσφέρουν οι αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ. Επιπλέον, διερεύνησε περαιτέρω τις ευκαιρίες που προσφέρει η ψηφιακή επανάσταση, αναπτύσσοντας πιλοτικά νέες τεχνολογίες σ’ ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και επιταχύνοντας τους ρυθμούς καινοτομίας.

Η δέσμευση του Ομίλου να εφαρμόζει διεθνή πρότυπα για να διασφαλίζει τη διαφάνεια υπογραμμίστηκε το 2018, με την υιοθέτηση της Οδηγίας της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (ΔΗΕΕΑ). H μεθοδολογία αυτή επιτρέπει συστηματικότερη παρακολούθηση και μέτρηση της συνεισφοράς ενός οργανισμού στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030.

Oρόσημα του 2018

Πρότυπα έκδοσης της Ενιαίας Ετήσιας Έκθεσης Απολογισμού 2018

Η Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2018 του Ομίλου ΤΙΤΑΝ συντάχθηκε σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, τις ευρωπαϊκές οδηγίες, τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (IFRS) και τις αρχές του Διεθνούς Συμβουλίου Ολοκληρωμένων Αναφορών (IIRC) για τη συγγραφή ολοκληρωμένων αναφορών (Integrated Reporting). Η Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2018 έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από ανεξάρτητο ελεγκτή για τα μη χρηματοοικονομικά στοιχεία (reasonable assurance) σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες και τα πρωτόκολλα της Πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Κλάδο Τσιμέντου (CSI), η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (WBCSD), καθώς και τα κριτήρια «προηγμένου επιπέδου» της Πρωτοβουλίας του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ για την έκδοση Αναφορών Προόδου (UNGC).

Η Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2018 και η πιστοποίηση της εταιρίας ανεξάρτητων ελεγκτών ERM CVS είναι διαθέσιμες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τιτάν: Αύξηση 26% στα καθαρά κέρδη – Μέρισμα 0,15 ευρώ/μετοχή – Οι προοπτικές για το 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τιτάν: Η Παντελάκης Χρηματιστηριακή και η Eurobank Equities ειδικοί διαπραγματευτές των μετοχών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συγκλονίζει ο Δ. Παπαλεξόπουλος (Τιτάν): «Πρέπει να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθησή μας»