Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Στην Deutsche Telekom το «μπαλάκι» για το 5% του ΟΤΕ

Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ

Στην Deutsche Telekom θα απευθυνθεί το ΤΑΙΠΕΔ για την εξαγορά του 5% των μετοχών του ΟΤΕ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως άλλωστε αναμενόταν, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την εξαγορά του εν λόγω πακέτου από θεσμικούς επενδυτές.

Η Deutsche Telekom, η οποία σήμερα κατέχει το 40% του ΟΤΕ, έχει περιθώριο 60 μέρες για να αποφασίσει αν θα εξαγοράσει ή όχι το συγκεκριμένο ποσοστό.

Η τιμή με την οποία θα εξαγοράσει το πακέτο μετοχών η γερμανική εταιρεία θα είναι η μέση τιμή της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών τις τελευταίες 20 μέρες πριν από την ημέρα της υποβολή της πρότασης

Το 5% θεωρείται ουσιαστικά το τελευταίο «πακέτο» μετοχών του δημοσίου στον ΟΤΕ. Έπειτα από τη διάθεσή του το ελληνικό Δημόσιο θα διατηρεί συμμετοχή 1% στην τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση άμεσα και έμμεσα άλλο ένα 4%, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του ΙΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό το «πακέτο» ποιος θα το πάρει; Λήγει η προθεσμία για το 5% του ΟΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχάλης Τσαμάζ: Η πορεία του «παθιασμένου ηγέτη» του ΟΤΕ που έβαλε για στόχο την κορυφή