Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Φεύγει από την Ουγγαρία ο Σόρος

Τζόρτζ Σόρος

Τέλος δίνεται στην άγρια κόντρα μεταξύ του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ομπάν και του Τζόρτζ Σόρος αφού το Open Society Foundations αποφάσισε να μετοικίσει στην Γερμανία. Ο Όμιλος πρόκειται να κλείσει τα γραφεία του στη Βουδαπέστη και θα μεταφερθεί στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε ο φορέας, που επικαλέστηκε για την μετακίνηση αυτή το αυξανόμενα καταπιεστικό πολιτικό και νομικό περιβάλλον της Ουγγαρίας,σύμφωνα με το Reuters.

«Η απόφαση για μεταφορά των δραστηριοτήτων εκτός Βουδαπέστης έρχεται καθώς η Ουγγρική κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει περαιτέρω περιορισμούς σε μη κυβερνητικές οργανώσεις μέσω αυτού που έχει χαρακτηρίσει ως νομοθετικό πακέτο για να «σταματήσει ο Σόρος»», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται δε πως ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν έχει τεταμένη σχέση με τον Σόρος από την στιγμή της εκλογής του. Ο πρωθυπουργός έχει κατηγορήσει τον Σόρος για σειρά δεινών και σχεδιάζει να εντείνει τις επιχειρήσεις καταστολής κατά των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φεύγει ο Σόρος από την Ουγγαρία; – Ούγγρος πρωθυπουργός: «Θα με κατανοήσετε αν δεν κλάψω»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ουγγαρία: «Άγριο πόλεμο» κατά του Τζορτζ Σόρος ξεκινά ο Βίκτορ Ορμπάν

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ερντογάν προς κεντρική τράπεζα: «Εγώ αποφασίζω, εσείς εφαρμόζετε»