Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σημαντικές προτάσεις για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα

Παρουσιάστηκε σήμερα η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – 2023, με τις προτάσεις Ελλήνων – ανώτερων στελεχών που εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες σε σημαντικές χώρες του Κόσμου, με αντικείμενο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Τα στελέχη αυτά συνεδρίασαν, στο πλαίσιο της 3ης Διάσκεψης The Greeks Are Back (10/11/23), σε Ολομέλεια και σε έξι Ομάδες Εργασίας, κατά τις οποίες επεξεργάστηκαν και διατύπωσαν προτάσεις εφαρμοσμένης πολιτικής για τη βελτίωση της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.

Οι προτάσεις αυτές αποτυπώθηκαν σε ένα κείμενο με τίτλο ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – 2023, το οποίο εστάλη στην κυβέρνηση, τα κόμματα, τη Βουλή των Ελλήνων, σε φορείς και ΜΜΕ, ενώ βρίσκεται διαθέσιμο στον ιστότοπο www.greeksareback.gr.

Οι προτάσεις της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – 2023 καλύπτουν τα εξής πεδία: Βιώσιμη και Πράσινη Ανάπτυξη, Υγεία, Καινοτομία, Τραπεζικό Σύστημα, Τεχνητή Νοημοσύνη/Κυβερνοασφάλεια και Ευ Ζην.

Ειδικότερα, προτάθηκαν τα εξής ανά πεδίο πολιτικής:

Πράσινη και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Υγεία

  1. Προσέλκυση επενδύσεων για τη βελτίωση και αύξηση καινοτόμων κλινικών μελετών στην Ελλάδα για την πιο γρήγορη πρόσβαση για τον ασθενή.
  1. Δημιουργία ισχυρής βιομηχανίας HealthΤech στην Ελλάδα με κατάλληλη νομοθεσία και κίνητρα.

Καινοτομία

Τραπεζικό Σύστημα

Τεχνητή Νοημοσύνη και Κυβερνοασφάλεια

Ευ Ζην

Στόχος: Η Ελλάδα να γίνει πιο ελκυστική για επισκέπτες  που θα ήθελαν να ζουν μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στη χώρα (συνταξιούχοι, εισοδηματίες, digital nomads, expats, ιδιοκτήτες θερινής κατοικίας), και οι οποίες, κατ’ επέκταση, θα βελτιώσουν και την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων (Blue Zone).

  1. Κλίμα/ Περιβάλλον
  1. Εθνική Πολιτιστική Κληρονομιά (Heritage, Κοινωνικότητα, Διατροφή)
  1. Υποδομές και Υπηρεσίες (Υγεία, Πρόσβαση, Εκπαίδευση)

Στις εργασίες της 3ης Διάσκεψης The Greeks Are Back μίλησαν ο Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού, κ. Γιάννης Μαστρογεωργίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, και ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ και Καθηγητής του ΟΠΑ, κ. Νίκος Βέττας.

Οι προτάσεις της κάθε Ομάδας Εργασίας σχολιάστηκαν από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Θανάση Κοντογεώργη.

Η 3η Διάσκεψη The Greeks Are Back οργανώθηκε από την Public Affairs and Networks και υποστηρίζεται από την Enterprise Greece ως Στρατηγικό Χορηγό, τις εταιρείες KPMG/CPA Law, Mirum Hellas, Performance Technologies και Pharma Innovation Forum (PIF) ως Χορηγούς, τις εταιρείες JTI και ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ως Υποστηρικτές, τη διαΝΕΟσις και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών ως Υποστηρικτές Περιεχομένου, καθώς και από την AEGEAN ως Χορηγό Αερομεταφορών.

Για περισσότερες πληροφορίες www.greeksareback.gr

Τηλέφωνο: 210 6253763

Email: info@paandn.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΥΠΑ: Έως 1/12 οι αιτήσεις στο πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας – Πώς καταβάλλονται τα €14.800

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο συνέδριο για την Υγεία και την Ευεξία με πρεσβευτές κορυφαίους ακαδημαϊκούς

Intralot: Κέρδη 9 εκατ. ευρώ με 15% αύξηση στα EBITDA στο 9μηνο