Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Βολές για το «China Takes it all» στον Πειραιά από τον Αμερικανό πρέσβη

Τζέφρι Πάιατ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα

Στην διελκυστίνδα ανάμεσα στην Cosco που ελέγχει το λιμάνι του Πειραιά και τους όμορους δήμους, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στην παρουσίαση της Onex Group του Πάνου Ξενοκώστα με την Cisco για τη δημιουργία κέντρου καινοτομίας στη Σύρο.

Όπως ανέφερε ο Αμερικανός Πρέσβης στον Δήμο αλλά και την επιχειρηματική κοινότητα, επικρατεί μεγάλη δυσαρέσκεια με την πολιτική «China takes all».

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών (ΗΠΑ – Ελλάδας) κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στην προσπάθεια του  ελληνοαμερικανικού ομίλου ONEX του Πάνου Ξενοκώστα για να αναβιώσει την ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, αλλά και για την παρουσία της Cissco.

Στην παρουσίαση που έγινε διαδικτυακά, μίλησε και ο Έλληνας εφοπλιστής Πέτρος Παππάς της Star Bulk, ο οποίος επεσήμανε ότι ο εφοπλισμός αναζητούσε για πολύ καιρό ναυπηγεία στην περιοχή μας, που να ξέρουν να κάνουν την δουλειά, να είναι ανταγωνιστικοί, και να ολοκληρώνουν τα εργασίες στην ώρα τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επιλέγουν τα τουρκικά ναυπηγεία για τις εργασίες στα πλοία. Την αλλαγή σε αυτή την πραγματικότητα έφερε ο Onex στη Σύρο είπε ο κ. Παππάς.

Η συνεργασία

Η ONEX και η CISCΟ ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τη δημιουργία του επαναστατικού Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου Νεωρίου της ONEX στο νησί της Σύρου.

Το όραμα του συγκεκριμένου Κέντρου έχει ως στόχο να παρέχει στις επιχειρήσεις αξία, ανάπτυξη και ευπορία.

Το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας ανοίγει το δρόμο για μια επόμενη γενιά, προσφέροντας στους πελάτες την τεχνολογική ανάπτυξη να καθοδηγούν με επιτυχία τις επιχειρήσεις τους σε έναν διφορούμενο κόσμο.

Στο Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας έχουν ομαδοποιηθεί οι λειτουργίες των ακόλουθων: Λογισμικό Απομακρυσμένης Παρακολούθησης Απόδοσης, Δίκτυα Αισθητήρων, Εφαρμογές του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ) , Ψηφιακές Μονάδες Συλλογής Δεδομένων, Μηχανισμός Πιστοποίησης σε πραγματικό χρόνο, Φιλτράρισμα Βελτίωσης Δεδομένων, Τεχνολογίες Βάσει Μοτίβων, Ευρυζωνικές Επικοινωνίες, Προηγμένες Τεχνικές Ανάλυσης Δεδομένων, Εργαλεία Συνεργασίας, Καινοτόμες Λύσεις που σε συνδυασμό με τη Ναυτιλιακή εξειδίκευση θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τα πιο περίπλοκα επιχειρηματικά σενάρια και τις ανάγκες παρακολούθησης της απόδοσης τους.

Το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας της CISCO και της ONEX που θα εγκατασταθεί στο Νεώριο της Σύρου, θα καταστεί ως ενα αδιαφιλονίκητο Τεχνολογικό Κέντρο. Θα παρέχει μια ιδανική γκάμα τεχνολογικών εργαλείων στις επιχειρήσεις για την εξισορρόπηση τόσο της οικονομικής όσο και της περιβαλλοντολογικής βιωσιμότητάς τους.

Βασιζόμενοι στην μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία της Ελλάδας στον κλάδο της Ναυτιλίας και συνειδητοποιώντας ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο Ναυτιλιακό τομέα υστερεί, εν συγκρίσει με άλλους τομείς, η ONEX και η CISCO αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό το νέο τεχνολογικό επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο θα περιστρέφεται γύρω από τις νέες ευκαιρίες της αγοράς για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Το επίκεντρο για να επέλθει η ανάπτυξη θα είναι ο εντοπισμός και η επίλυση προβλημάτων σε πραγματικό χρόνο, σε όλες σχεδόν τις κρίσιμες πτυχές μιας ναυτιλιακής επιχείρησης.

Σύντομα, το Τεχνολογικό Κέντρο δε θα αποτελεί μόνο κύριο πυλώνα σε υπηρεσίες Managed Services Offerings, αλλά θα είναι, επίσης, ένας κόμβος θαλάσσιας καινοτομίας, με σχέδια ανάπτυξης τεχνολογιών που θα ‘’αλλάζουν τα δεδομένα’’ μέσω ενός οικοσυστήματος, ψηφιακών συνεργατών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, επιστημονικών συνεργατών, Start-up επιχειρήσεων, που θα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον μίας επιχείρησης, των πελατών της και της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε γενικότερο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Συνεργασία ONEX και CISCO για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας στο Νεώριο Σύρου

Τζέφρι Πάιατ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει τεχνολογικό κέντρο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή