Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Β. Βαρδινογιάννης: Τρία πλοία σε ένα μήνα για την Avin International

Βαρδής Βαρδινογιάννης

Βαρδής Βαρδινογιάννης

Το τρίτο πλοίο μέσα σε διάστημα ενός μηνός απέκτησε η ναυτιλιακή Avin International, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, διευρύνοντας περαιτέρω το στόλο των δεξανόπλοιων που διαθέτει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία εξαγόρασε ένα ακόμη πλοίο της χρεοκοπημένης Toisa. Πρόκειται για το United Kalavryta (κατασκευής 2005), χωρητικότητας 159,000-dwt, το οποίο σύμφωνα με ναυλομεσίτες κόστισε 17,8 εκατ. δολ.

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι προγραμματισμένο να περάσει ειδική επιθεώρηση το Φεβρουάριο 2020.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα,  η Eurotankers, του εφοπλιστή Ηλία Γκότση, εξαγόρασε το αδελφό τάνκερ, United Leadership (κατασκευής 2005 στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries), χωρητικότητας 159,000-dwt. Η τιμή εξαγοράς εκτιμάται στα 18,2 εκατ. δολ.

Με την κίνηση αυτή η Avin International αποκτά συνολικά τρία πλοία της Toisa -η Clarksons έχει αναλάβει να πουλήσει τα φορτηγά πλοία και τα τάνκερ του στόλου της χρεοκοπημένης ναυτιλιακής- καθώς στις αρχές του Μαΐου 2018, εξαγόρασε το χωρητικότητας 112.700-dwt, United Journey (κατασκευής 2010) και το United Seas (κατασκευής 2008).

Αν και το τίμημα δεν έχει γίνει γνωστό, στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι για το United Journey η ελληνική εταιρία κατέβαλε 26,1 εκατ. δολ. και για το aframax United Seas 18,5 εκατ. δολ.

Σύμφωνα με την Clarksons η Avin International κατέχει 34 τάνκερ και δύο φορτηγά πλοία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλ. Προκοπάκης (Probunkers): Το νέο project για ανεφοδιασμό των πλοίων με LNG. Όλες οι λεπτομέρειες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τσάκος: Νέα παραγγελία πλοίων για την ΤΕΝ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Γ. Αγγελικούσης διεκδικεί το πρώτο project FSRU στην Αυστραλία