Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Toro Corporation (Πέτρος Παναγιωτίδης): Αναμένει κέρδη 18,6 εκατ. δολαρίων στο γ’ τρίμηνο

Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής - - Castor Maritime - Toro LPG

Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής

Η Toro Corporation, θυγατρική εταιρεία του Πέτρου Παναγιωτίδη, με έδρα την Κύπρο ολοκλήρωσε την πώληση του δεξαμενόπλοιου Aframax/LR2, στην τιμή των 30,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq παρέδωσε το πλοίο Wonder Avior του 2004 στον νέο του πλοιοκτήτη.

Η εταιρεία αναμένει να σημειώσει κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023 καθαρό κέρδος 18,6 εκατομμυρίων δολαρίων, εξαιρουμένων τυχόν δαπανών που σχετίζονται με συναλλαγές.

Η Toro Corporation, παρέλαβε επίσης στις 18 Ιουλίου τον ιαπωνικό πλοίο LPG 5.000 cbm, κατασκευής 2015, οικολογικού σχεδιασμού Dream Syrax , τον οποίο είχε συμφωνήσει να αποκτήσει.

Το τίμημα εξαγοράς των 16,95 εκατομμυρίων δολαρίων χρηματοδοτήθηκε στο σύνολό του με μετρητά, όπως αποκάλυψε ο Πέτρος Παναγιωτίδης.

Ο στόλος της Toro αποτελείται επί του παρόντος από ένα aframax, ένα aframax/LR2, δύο δεξαμενόπλοια handysize και τρία πλοία μεταφοράς υγραερίου χωρητικότητας 5.000 cbm, συνολικής χωρητικότητας 0,3 εκατομμυρίων dwt.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει συμφωνήσει να αποκτήσει ένα επιπλέον πλοίο LPG.

Διαβάστε επίσης:

Εντοπισμός και διάσωση 34 ατόμων στην Κω

NEE: Ανησυχία από την απόφαση της Ρωσίας για τα σιτηρά

ΟΛΠ: Στις δεξαμενές του εξυπηρετήθηκαν 85 πλοία το α’ εξάμηνο του 2023