Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Συνολικά 34 πλοία, αξίας άνω των 4 δισ. δολαρίων, ναυπηγεί η Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη

Βαγγέλης Μαρινάκης - Capital Gas

Βαγγέλης Μαρινάκης

H Capital Maritime του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη έχει πραγματοποιήσει από τις αρχές του έτους παραγγελίες νέων πλοίων συνολικής αξίας άνω των 750 εκατ. δολαρίων.

Συνολικά από το καλοκαίρι του 2020 και μετά έχει προχωρήσει σε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ναυπήγησης στον χώρο της ελληνικής ναυτιλίας, αλλά και παγκοσμίως με 34 πλοία αυτή την στιγμή υπό παραγγελία, αξίας άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τις παραγγελίες να εκτείνονται σε διαφορετικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), των πολύ μεγάλων πλοίων μεταφοράς πετρελαίου (VLCC), των δεξαμενόπλοιων χημικών πετρελαίου και προϊόντων (Chemical/Product Tankers) και των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (Container Vessels).

Βασικό χαρακτηριστικό του ναυπηγικού προγράμματος της Capital Maritime είναι η επένδυση σε νέες πράσινες τεχνολογίες που στοχεύουν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.

Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία έχει αποφέρει μια σειρά από «πρωτιές» σε διάφορους τομείς και αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Διαβάστε επίσης:

Επενδύσεις 4,23 δισ. δολαρίων σε νέα πλοία από τους Έλληνες εφοπλιστές