Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Σεμίραμις Παληού: Αγορά πλοίου από την Diana Shipping, ναύλωση από την OceanPal

Η Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping

Σεμίραμις Παληού (OceanPal, Diana Shipping)

Η OceanPal Inc., πρόεδρος της οποίας είναι η Σεμίραμις Παληού, γνωστοποίησε ότι υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης για πλοίο ξηρού χύδην φορτίου, τύπου Panamax.

Το M/V Calipso ναυλώθηκε με 18.750 δολάρια την ημέρα, για περίπου δεκαπέντε έως είκοσι ημέρες. Το M/V Calipso ναυλώνεται μέχρι σήμερα με τιμή ναύλωσης 10.400 δολάρια ΗΠΑ ανά ημέρα.

Το Calipso είναι ένα πλοίο ξηρού χύδην φορτίου Panamax χωρητικότητας 73.691 dwt που κατασκευάστηκε το 2005.

Ο στόλος της OceanPal Inc. αποτελείται από 3 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (1 Capesize και 2 Panamax).

Επίσης, η μητρική εταιρεία Diana Shipping ανακοίνωσε την αγορά ενός πλοίου χύδην φορτίου, που ναυπηγήθηκε στην Ιαπωνία. Το πλοίο είναι τύπου Capesize, μεταφορικής ικανότητας 181.500 dwt, και η αγορά έγινε έναντι τιμήματος 60,164 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς, το πλοίο θα παραδοθεί στην Diana Shipping μέχρι τον μήνα Μάρτιο του 2022.

Ο στόλος της Diana Shipping Inc. σήμερα αποτελείται από 33 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (4 Newcastlemax, 11 Capesize, 5 Post-Panamax, 5 Kamsarmax και 8 Panamax).

Υπενθυμίζεται ότι η Diana Shipping θα παραλάβει άλλο ένα πλοίο χύδην  ξηρού φορτίου, τύπου Kamsarmax τον Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Με τα δύο αυτά πλοία, ο στόλος της εταιρείας θα φτάσει τα 35 πλοία. Σήμερα, ο μέσος όρος ηλικίας είναι 10,27 και η συνολική χωρητικότητα του είναι 4.3 εκατ. dwt.

Διαβάστε επίσης:

Αγγελικούση-Φράγκου-Παληού: Οι ισχυρές Ελληνίδες της Lloyd’s List που διαχειρίζονται πάνω από 360 πλοία

OceanPal: Θεαματική πρεμιέρα για τη μετοχή της θυγατρικής της Diana Shipping στο Nasdaq