Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Μ. Μποδούρογλου: H Αllseas πούλησε το τελευταίο handysize. Τα επόμενα σχέδια

Μιχάλης Μποδούρογλου

Μιχάλης Μποδούρογλου. Εφοπλιστής Allseas Marine

Στην πώληση του τελευταίου φορτηγού πλοίου τύπου handysize του στόλου της προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτιλιακή Allseas Marine, συμφερόντων του εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλου.

Ναυλομεσίτες υποστηρίζουν ότι η εταιρία πούλησε το χωρητικότητας 28,400-dwt πλοίο Voula Sea, κατασκευής 2002, σε Λιβανέζο αγοραστή, στην τιμή των 6,5 εκατ. δολ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Allseas είχε πουλήσει το συγκεκριμένο πλοίο σε Κινέζους, έναντι 5,3 εκατ. δολ,, ωστόσο η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε. Η ελληνική εταιρία είχε αγοράσει το handysize, με την ονομασία Destino Dos, το 2012, καταβάλλοντας 11 εκατ. δολ.

Σημειώνεται ότι η Allseas διαθέτει στόλο 15 πλοίων, που περιλαμβάνει bulkers, containerships και δύο tankers.

Ωστόσο, έχει στόχο να προχωρήσει στην πώληση και άλλων φορτηγών πλοίων. Πέρυσι τον Οκτώβριο πούλησε το χωρητικότητας 75,000-dwt Dream Seas (κατασκευής 2009) στην Shenzhen Energy Transport για σχεδόν 14,2 εκατ. δολ.

Φέτος, σύμφωνα με ναυλομεσίτες, είχε βγάλει προς πώληση το bulk carrier Kavala Seas (χωρητικότητας 56.000-dwt και κατασκευής 2011), το οποίο είχε αγοράσει τον Οκτώβριο του 2012 σε δημοπρασία έναντι 21 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, το εν λόγω πλοίο παραμένει στο στόλο της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Β. Μαρινάκης: Χρηματοδότηση 200 εκατ. δολ. από την Κίνα για την Capital Maritime

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Κασιδόκωστας-Λάτσης: Σε ελληνικά χέρια και πάλι το πλοίο που πούλησε η Ivy Shipping

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Γ. Προκοπίου: Η Dynagas εκδίδει νέες προνομιούχες μετοχές αξίας 55 εκατ. δολαρίων