Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα από ναύλωση πλοίου 7,62 εκατ. δολάρια

Σεμίραμις Παληού-Διευθύνων Σύμβουλος της Diana Shipping Inc.

Σεμίραμις Παληού-Διευθύνων Σύμβουλος της Diana Shipping Inc.

Η εισηγμένη στο NYSE, ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping της Σεμίραμις Παληού, υπέγραψε συμβόλαιο χρονοναύλωσης με την κινεζική εταιρεία Salanc με έδρα τη Σιγκαπούρη για το πλοίο της , τύπου kamsarmax, Myrsini, ναυπήγησης του 2010.

Η νέα ναύλωση ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο ή τον Ιούνιο του 2024 με ναύλο 15.000 δολάρια την ημέρα. Επισημαίνεται ότι το πλοίο μόλις ολοκλήρωσε ένα συμβόλαιο με την Cargill με 22.000 δολάρια την ημέρα.

Η μείωση του ναύλου οφείλεται στην μεγάλη πτώση των ναύλων που παρατηρείται εδω και εβδομάδες στα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι η νέα συμφωνία θα της αποφέρει έσοδα περίπου 7,62 εκατομμύρια δολάρια με βάση την ελάχιστη χρονική περίοδο ναύλωσης.

Ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται σήμερα από 40 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (4 Newcastlemax, 11 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 8 Panamax και 6 Ultramax). Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει 3 πλοία ξηρού χύδην Ultramax έως το τέλος του 2022.

Η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου, εξαιρουμένων των 3 πλοίων ξηρού χύδην φορτίου Ultramax που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4,7 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία 10,18 ετών.

Διαβάστε επίσης

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Έσοδα στο 9μηνο 214,3 εκατ. δολ. έναντι 145,4 εκατ. το 2021