Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Χ. Μυλωνάς: Η στρατηγική κίνηση της Transmed Shipping

ναυτιλία ναυλαγορά

Με πλοίο τύπου VLCC η ναυτιλιακή Transmed Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Χαράλαμπου Μυλωνά, συμμετέχει στο VL8 pool  της εταιρείας Navig8.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Navig8, το χωρητικότητας 319,400-dwt πλοίο Atherina (κατασκευής 2011) περιλαμβάνεται στο VL8 pool. Μάλιστα σε ανακοίνωση της η ναυτιλιακή αναφέρει ότι πρόκειται για το 20ο VLCC που εισέρχεται για διαχείριση στο στόλο της.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την εκκίνηση μίας περαιτέρω συνεργασίας των δύο πλευρών, καθώς και το χωρητικότητας 152,000-dwt  suezmax Zeno (κατασκευής 2003), το οποίο φέρεται να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οικογένειας Μυλωνά, θα συμμετέχει στο pool της Navig8.

Η Transmed, η οποία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στην αγορά ξηρού φορτίου, απέκτησε πέρυσι τα τάνκερ Atherina και Zeno, επενδύοντας σε δεξαμενόπλοια για πρώτη φορά από το 2007.

Ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνάς, Transmed Shipping

Η ανάθεση της διαχείρισης των δύο πλοίων στη Navig8 πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι επειδή εξειδικεύεται στην αγορά ξηρού φορτίου, προτίμησε να μην ασχοληθεί ενεργά η ίδια με τον κλάδο των τάνκερ. Άλλες πηγές εκτιμούν ότι η εξαγορά των δεξαμενόποιων είχε επενδυτικό χαρακτήρα.

Μάλιστα, στελέχη της αγοράς επισημαίνουν ότι η Transmed έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν ανάλογες κινήσεις. Το 2007, εξαγόρασε το χωρητικότητας 285.900-dwt,  VLCC Nuri (που κατασκευάστηκε το 1992) από την BW Shipping για 39 εκατομμύρια δολάρια και μετά από πέντε μήνες το πούλησε με κέρδος 7 εκατ. δολαρίων σε Γερμανούς αγοραστές.

Για την εξαγορά του Atherina η ναυτιλιακή πλήρωσε πέρυσι 45 εκατ. δολάρια και σύμφωνα με την εταιρεία αποτιμήσεων VesselsValue η αξία του σήμερα ξεπερνά τα 50 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γ. Κούστας: Η κίνηση της Danaos Corporation για να αυξήσει την τιμή της μετοχής της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί οι αναλυτές πιστεύουν στη «λάμψη» της Diamond S των Μαρινάκη-Ross

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ευ. Πιστιόλης: Η Top Ships μπαίνει στον «χάρτη» της Maxim