Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Αγγελική Φράγκου: Aγοράζει με 2,28 δολάρια/μετοχή τη logistics Navios Maritime Holdings

Αγγελική Φράγκου

Αγγελική Φράγκου

Συμφωνία για να αποκτήσει την εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο Navios Maritime Holdings υπέγραψε η Αγγελική Φράγκου.

Η Αγγελική Φράγκου, μέσω της θυγατρικής της N Logistics Holdings Corporation, πληρώνει 2,28 δολάρια ανά μετοχή, ποσό που αντιστοιχεί σε premium περίπου 43% έναντι της τιμής κλεισίματος της κοινής μετοχής της Navios Holdings στις 12 Σεπτεμβρίου, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν καταθέσει την προσφορά της.

Η αρχική προσφορά εξαγοράς ήταν 1,84 δολάρια σε μετρητά ανά κοινή μετοχή, ένα premium 17% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της 12ης Σεπτεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι η Αγγελική Φράγκου βελτίωσε την προσφορά κατά 0,44 δολάρια.

Η εξαγορά αναμένεται να κλείσει έως το πρώτο τρίμηνο του 2024. Ωστόσο, η διαδικασία υπόκειται στην έγκριση των μετόχων σε ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σε εύθετο χρόνο, καθώς και σε άλλους συνήθεις όρους κλεισίματος.

Η Αγγελική Φράγκου κατέχει ένα μερίδιο ελέγχου της Navios Holdings περί το 64%, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή της.

Η εταιρεία κατέχει 10,3% συμμετοχή στον ναυτιλιακό κολοσσό Navios Maritime Partners και 63,8% συμμετοχή στην Navios South American Logistics, έναν πάροχο logistics και υποδομής στην περιοχή Hidrovia της Νότιας Αμερικής.

Διαβάστε ακόμη:

Attica Group: Εγκρίθηκε από το ΔΣ το σχέδιο συγχώνευσης με την ANEK

Drewry: Σταθεροί οι ναύλοι στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων