Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

SHIPPING FOCUS: Στα διαλυτήρια bulker της Navios Partners

Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings

Αυτές είναι οι 5 σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε:

 

Στέλνει για scrap πλοίο της η Navios Partners

Η Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, πούλησε το μεγαλύτερο (ηλικιακά) bulker της για scrap. Σύμφωνα με πληροφορίες το φορτηγό πλοίο Navios Gemini S (χωρητικότητας 68.636-dwt και κατασκευής 1994) κατευθύνεται σε διαλυτήρια του Πακιστάν, με την ναυτιλιακή να παίρνει 4,3 εκατ. δολ. για το συγκεκριμένο deal.

22 εκατομμύρια ευρώ για τη Euronav

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Euronav, πούλησε το παλαιότερο VLCC του στόλου της στην Ridgebrury Tankers. Το tanker Artois (χωρητικότητας 298.000-dwt και κατασκευής 2001) κόστισε στο νέο του ιδιοκτήτη 22 εκατομμύρια δολάρια.

Πλοίο προσέκρουσε σε προβλήτα στην Ινδονησία

Ένα παράξενο ατύχημα σημειώθηκε στην Ινδονησία καθώς το πλοίο Jetliner (χωρητικότητας 4.600-gt και κατασκευής 1996) που μετέφερε 181 επιβάτες προσέκρουσε σε κτίριο στο λιμάνι. Από την σύγκρουση προέκυψαν μονάχα υλικές ζημιές.

 

Κλήση για όριο ταχύτητας πήρε η Cosco Shipping

Πρόστιμο ύψους 4.717 δολαρίων, για μη συμμόρφωση με το όριο ταχύτητας στον κόλπο του Saint Lawrence στον Καναδά, έλαβε το bulk carrier New Shanghai (χωρητικότητας 180.145-dwt και κατασκευής 2011) της Cosco Shipping. H ναυτιλιακή έχει στη διάθεση της 30 ημέρες για να αποπληρώσει το χρέος της ή για να ασκήσει έφεση στο αρμόδιο τμήμα μεταφορών του Καναδά.

 

Σε ηλεκτρονική δημοπρασία πλοίο της NEL

Στο σφυρί προς 4,5 εκ. ευρώ «βγαίνει» το πάλαι ποτέ ένδοξο ταχύπλοο AEOLOS KENTERIS I της NEL lines για χρέη προς την Τράπεζα Πειραιώς που ανέρχονται σε 4 εκ. ευρώ. Το πλοίο θα βγει σε διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού στις 6 Δεκεμβρίου 2017, με την τιμή της πρώτης προσφοράς να ορίζεται στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χ. Μυλωνάς: Πωλητήριο σε δύο aframaxes του 2004 βάζει η Transmed

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση έκπληξη από την Ionia Management: Πούλησε το νεώτερο τάνκερ της

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νικόλας Μαρτίνος: Δυνατό comeback στα νεότευκτα για την Thenamaris